29 Οκτ 2014

ΜΕ ΝΕΑ ΤΙΜΗ ΣΤΑ 3.44€ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΦΕΤΟΣ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ανοίγει η νέα ελαιοκοµική περίοδος, µε όλες τις αναλύσεις
να δίνουν σηµαντική ώθηση στις τιµές παραγωγού. Οι µέχρι σήµερα εκτιµήσεις για την εγχώρια αγορά, µε βάση τη διεθνή ζήτηση και τα επίπεδα παραγωγής στη Μεσόγειο, με την Ισπανία να έχει  µείωση πάνω από 50% φέτος, επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά και στην πρώτη δηµοπρασία του χρόνου που έγινε την Τετάρτη στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας.
Πιο συγκεκριµένα, η εν λόγω δηµοπρασία, χωρίς να δείχνει όλο το εύρος των δυνατοτήτων που έχει φέτος η αγορά, έδωσε τιµή 3,44€ το κιλό για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έναντι 2,67€ το κιλό με αύξηση 28,84% την αντίστοιχη περσινή ηµεροµηνία. Τις προοπτικές επιβεβαιώνουν και οι πρώτες επαφές των Ιταλών εµπόρων.
Μάλιστα, στην δηµοπρασία προσήλθαν 9 έµποροι, που έδωσαν προσφορές από 3,11€ έως 3,44€ το κιλό, ενώ πέρσι είχαν προσέλθει 6 έμποροι.
Αυτή είναι και η τιµή πώλησης 3,44€ για το προϊόν στην Λακωνία, από όπου έχουν πουληθεί 250–300 τόνοι, ενώ πέρσι την αντίστοιχη περίοδο η τιµή ήταν 2,70€. Επίσης, στα 3,00€ το κιλό ανακοινώθηκε η αγορά έξτρα παρθένου ελαιολάδου από τον Αγρ. Συνεταιρισµό Γαργαλιάνων, ενώ στην ίδια τιµή παραγωγού αγοράζει το προϊόν και η ΕΑΣ Ηλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: